zondag 23 april 2017

Druk met van alles

Nou, van het voornemen meer te bloggen komt weinig terecht, want ik heb al een tijd niets gepubliceerd. Een paar weken geleden had ik een heel stuk over de ouderen in mijn leven geschreven, best aardig, vond ik zelf, maar mijn laptop zit in de overgang of zo, dus het was spoorloos verdwenen. Toen had ik zo de smoor in, dat ik het ding een tijd niet heb aangekeken. Ik hoop dat ie het nu wel wil bewaren.

Het paasweekend was rustig; een gezellig avondje bij vrienden, een iets uitgebreider ontbijtje, een aanhangwagen volgeladen met een nieuwe voorraad planken en balken ten behoeve van het oneindige onderhoud van ons huis, een verjaardag bij de jongste schoondochter. Kennisgemaakt met haar familie en we kregen nog lekker eten ook!

Verder heb ik het redelijk "druk". Niet met betaald werk, dat zijn 2 dagdelen per week, maar ik ben o.a. een paar dagen bij mijn zus in Zwitserland geweest, die een nieuwe heup heeft gekregen, heb 2 kasten geschilderd, een nieuwe kat in huis genomen, waarover later meer, naar gitaarles, respectievelijk oefenen op de gitaar, simulatiepati├źnt spelen in het regiocollege, een uitje met de vrijwilligers, een optreden met het koor, en op de, tot nu toe, warmste dag van het jaar, heerlijk aan het strand gezeten met mijn zus en zwager, die in Katwijk aan Zee een huis hebben. Tussendoor het huishouden en boodschappen en zo voorts. 

Nu is Anton buiten het huis aan het repareren. Gelukkig vindt hij het leuk om te doen, al is het wel behoorlijk koud, zeker aan de kant, waar hij bezig is, de noordkant. 

Gisteravond met tante en oom uit eten geweest. Lekker gegeten en gekletst. Zij is een creatieve vrouw die ook een leuke blog bijhoudt over haar hobby en dagelijkse bezigheden. 

De nieuwe kater ligt naast me op de bank te slapen.
4 weken geleden zag ik hem in het asiel en vond hem meteen leuk. Geert moest nog gecastreerd worden, dus ik kon hem 2 dagen later ophalen. Thuisgekomen begon hij meteen nieuwsgierig het huis te verkennen. Ook liet hij zich aaien en gaf kopjes. Ik zat op de bank en hij kwam naar me toe, dus ik kroelde hem over zijn kop, maar plotseling beet hij hard in mijn pols. Blijkbaar was hij toch nog niet zo op zijn gemak bij me! Het deed behoorlijk pijn en ik was erg geschrokken. Ik werd er draaierig van. Ik heb mijn hand onder de koude kraan gehouden en ben mijn kast gaan schilderen. Ik had 4 gaatjes in mijn pols, maar verder zag ik niets. In de loop van de middag werd mijn hand wat stijf en pijnlijk, maar 's nachts werd het erger. De volgende ochtend heb ik de huisartsenpost gebeld en ik kon meteen komen. Ik kreeg een antibiotica-kuur en een tetanusinjectie. Ik heb mijn hand een paar dagen niet kunnen gebruiken.
Met Tibbe (zo heb ik de lieverd genoemd) leek het goed te gaan, maar na een paar dagen zagen wij dat hij zijn priv├ębezit wel erg vaak waste. Na inspectie zagen wij dat er een wondje zat, dus na overleg met het asiel, kat vangen en naar de dierenarts.

Daar bleek dat hij tijdens de castratie een infectie had opgelopen ("Gebeurt anders nooit!"). Dus poes ook aan de antibiotica en een lampenkap om, want hij mocht er voorlopig niet aankomen, het zat niet mee. Pas na 10 dagen kon de kap eraf, wat een feest. Sinds een week is hij ook buiten aan het wennen. Helaas is hij al een paar keer aangevallen door een grote zwarte zwerfkater, maar hij laat zich, ondanks de wonden, niet op zijn kop zitten en wil graag naar buiten. We moeten nog wel een beetje aan elkaar wennen, want hij heeft een ander karakter dan Poes, maar ik denk dat het wel gaat lukken met hem, hij heeft zijn gezicht mee.....
Geen opmerkingen:

Een reactie posten